DS Skibbladner

By villaheidi

Når skipsklokka klinger og Skibladner legger fra kai, er du henvist til “den langsomme reises kunst”. I 11 knops fart pløyer hun den blikkstille vannflaten og gir deg tid til å nyte roen og landskapet rundt. Skibladner har gått i rute på Mjøsa siden 1856 og er i dag verdens eldste hjuldamper i denne type trafikk. Om bord hersker en avslappet stemning. Smilende mannskap hilser passasjerene og tar seg tid til en liten prat. Kanskje får du høre et utdrag av Skibladner spennende historie!

En ulastelig antrukket hovmester viser deg til rette i 1. Plads Matsalon, en av distriktets beste restauranter. Det særpregede interiøret med plysj, mahogni, messingkroner og forgylte speil, bringer tankene tilbake til fordums tider, da herrene ankom i flosshatt og damene i knitrende skjørter. Menyen om bord er variert; her kan du starte dagen med en innholdsrik frokost, ta en lett salat eller smørbrød til lunsj eller nyte den tradisjonelle laksen som Skibladner er så kjent for, med friske jordbær til dessert.

Skibladner går i chartertrafikk en måned før og etter rutesesongen. I denne perioden har vi også arrangement med ulike tema, mat og musikk. Skibladner utgjør også en perfekt ramme rundt et jubileum, bryllup eller firmaselskap.

10
November